Açıklama :
Teknik Özellikleri
Fiziksel Form: Beyaz toz
Su / Alçı Oranı: 5,5-6 Lt Suya 10 Kg Alçı
Kullanma Süresi: 120-160 dakika
Donma Süresi: 300-350 dakika
Tüketim Miktarı: 9,0 - 9,3 kg/mm² (her 1 cm kalınlıkta)
Basınç Dayanımı: > 2,5 N/mm² (4x4x16 blok)
Eğilmede Kırılma Dayanımı: > 1,2 N/mm² (4x4x16 blok)
Kuru Birim Ağırlığı: 730 - 760 kg/m³
Yangına Tepki: A1 (TS EN 13279 -1'e Göre)
Ambalaj
Polipropilen lamineli torba, 35 kg ± % 2
Standart
TS EN 13279 - 1 (B4, Püskürtme ile uygulanan)
Depolama
Aygips Makina Sıva Alçısı, kuru bir yerde üst üste en fazla 15 torba istiflenmeli, torbalar zeminle temas etmeyecek nem ve yoğunlaşmadan korunacak şekilde depolanmalıdır. Üretim tarihinden itibaren 3 ay içinde kullanılmalıdır.
Üstünlükleri
Kullanım süresinin uzunluğu rahat ve firesiz uygulama olanağı sağlar. Uygulama sonrası kurumuş yüzey cam gibi parlak olduğu için direkt kağıt kaplama veya boya işlemine olanak sağlar. Kısa sürede daha fazla yüzey sıvanır, ekonomiktir, zamandan ve işçilikten tasarruf sağlar.
Uygulama Yüzeyi Özellikleri
Uygulama yüzeyindeki yapışmayı engelleyen maddeler (toz,yağ,kir, vb) temizlenmelidir. Uygulama öncesi kuru, sıcak ve emiciliği fazla olan yüzeyler su ile ıslatılmalıdır. Sıvanacak yüzeyin düzgünlüğü kontrol edilmelidir. Düzgün yüzeyli tavanların yüzeyi sıva uygulanmasından önce pürüzlendirilmeli veya harcın yüzeye yapışmasını sağlayan bir malzeme ile astarlanmalıdır. Uygulama ortam sıcaklığı minimum +5 oC olmalıdır. Farklı malzemelerin birleşme noktalarında çatlamayı önlemek için sıva filesi kullanılmalıdır.
Harcın Hazırlanması
Aygips Makine Sıva Alçısı, sıva makinasında uygun alçı/su oranında karıştırılarak hazırlanır. İlave edilecek su mevcut zeminde ve öngörülen alçı kalınlığında kusursuz bir uygulama sağlayacak en ince kıvamda ayarlanmalıdır.
Uygulama
Sıva makinasında hazırlanan Aytaş Makina Sıva Alçısı püskürtme başlığı içindeki basınçlı hava ile düzgün bir şekilde ve istenilen kalınlıkta sıva yapılacak yüzeyin üzerine püskürtülür. İstenilen kalınlığı elde edebilmek için anolar kullanılır. Püskürtme basıncı ile alçı derzlere ve boşluklara daha iyi girdiği için daha iyi bir aderans elde edilir. Sıva duvara mümkünse yukarıdan aşağı doğru uygulanmalıdır. Püskürtme işleminden sonra sıva harcı mastar veya düz mastar ile şakülünde ve aynı hizada yayılır. Prizin başlamasıyla birlikte sıva yüzeyi izleri ve pürüzleri yok etmek için gerekirse mastar veya yüzey spatulaları ile çekilir. Sıva yeterince katılaşınca hafifçe ıslatılır, süngerli disk veya keçeli perdah makinasıyla perdahlanır ve sonra yüzey matlaşırsa duvarcı malası ile tekrar perdahlanır. Köşelerin perdahlanmasında köşe profili kullanılması uygundur.Sıvanın üzerine seramik fayans döşenecekse veya sıva uygulanacaksa yüzey perdahlanmamalı veya düzeltilmemeli, aksine daha sıkı ve pürüzlü bir yüzey elde etmek için duvarcı malasının arkası ile çekilmelidir.
|